Szatmárnémeti idősek jelentkezését várják

0
1297

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent Jakab Idősnapközije 1999 óta nyújt segítséget abban, hogy a beteg, de még mozgásképes idősek szakszerű felügyelet mellett és családias hangulatban töltsék napjaikat, megelőzve ilyen módon az intézménybe kerülést, a családtól való elszakítást. A központ biztosítja a mentális és fizikai szinten tartást, az egészségi állapot felügyeletét, a gyógyszeradagolást, a napi háromszori étkeztetést, tisztálkodási lehetőséget, változatos és érdekes programokat, valamint a háztól házig szállítást Szatmárnémeti területén.
Az ellátottnak szükséges szolgáltatásokat a Szent Jakab Idősnapközi munkatársai személyre szabottan állítják össze, figyelembe véve az idős személy kérését, már meglévő szokásait, a betegsége által támasztott, továbbá a család részéről felvetődő igényeket is. Az intézményben közös erővel küzdik le a betegség és a kor miatt felvetődő nehézségeket, ugyanis a szakszemélyzet által nyújtott ápolás mellett az idősek is tesznek egymásért, ez pedig nagymértékben hatékonnyá teszi a beavatkozási folyamatot.
A Szent Jakab Idősnapközibe hatvan év fölötti, beteg, de még szállítható idősek jelentkezhetnek. Bővebb felvilágosítást az érdeklődő idősek vagy azok családtagjai a 0261-714606-os telefonszámon igényelhetnek, valamint az intézmény székhelyén: Unirii út 38. szám, hétfőtől péntekig 7.30 és 15.30 között.

Palincas Erika