„Nem csak a húszéveseké a világ!”

0
1353

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység idősklubjában aktívan telt február hetedike. A farsangi bál keretében a központba járó nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.


Húszan vállalkoztak arra, hogy vidám és ötletes jelmezbe bújva búcsúztassák a telet. Volt aki népviseletbe öltözött, volt aki állatjelmezt öltött, de volt bohóc, boszorkány, víg özvegy, amerikai elnök, csavargó, sőt nap és tulipán is a felvonulók között.

Akadt olyan nyugdíjas is, aki komoly előkészületet igénylő mini-színjátékot adott elő. Nem hiányoztak az anekdoták és a külön erre az alkalomra komponált versek sem.


Hauler Magdolna központvezető mindig is fontos hangsúlyt fektetett az újításra. „Ugyanazt ünnepeljük, de sohasem ugyanúgy” – állítja. A korábbi években például Bálint-nap alkalmából táncversenyt szervezett a klub, idén nem volt versengés, a párok közösen járták el a szerelmesek táncát, mégpedig piros, szív alakú lufival a nyakukban.

Egy új tavasz, a megújulás az ember életében, minél idősebb valaki, annál jelentősebb esemény. A Caritas Reménység klubjának küldetése gondoskodni arról, hogy azt az energiát, erőt, azt a töretlen reményt amely segít a mindennapok nehézségein túljutni, a központot látogató idősek rendszeresen megkapják. Márpedig aki vidáman, pozitívan, egy aktív közösség részeként éli öreg napjait, örülni tud minden egyes napnak, és nem fél attól, mit hoz a holnap.

Palincas Erika