Irak: fiatal káld házaspár vezeti az első katolikus kórházat

0
940

Bashar Warda, Erbil káld érseke felkérésére Saveen Oghana orvos és Ban Isaqui fogorvos, egy fiatal káld katolikus házaspár kapott megbízatást arra, hogy elindítsa az egyetlen kórházat, amelyet a katolikus egyház működtet Irakban az ún. Iszlám Állam bukása után.

A kórház neve Shlama, shalom, béke

A két, 28 éves fiatal jelenleg az ausztráliai Brisbane-ben végzik egészségügyi menedzsment mesterszakon tanulmányaikat, amelyet új kinevezésük érdekében kezdtek meg. A házaspár a gyógyászati intézményről nyilatkozva a Caldean View iraki napilapnak elmondta, hogy Erbil Ankawa nevű keresztény városnegyedében működik majd, Irak északi részén és a Shlama, shalom, béke nevet viseli majd.

Az irakiak szolgálatában

„Warda érsek kérése az, hogy a keresztények jelen legyenek Irakban értékeikkel, különösen is az oktatás és az egészségügy terén” – mondta Saveen. Valódi kihívás ez a két fiatal számára, akik mindent félretettek, beleértve a karriert is, hogy igent tudjanak mondani erre a felkérésre. Mindketten dolgoztak már önkéntesként az erbili egyházmegyében a Ninive-fennsíkról érkezett menekültek között. Most rendelkezésre bocsátják szakmai felkészültségüket és energiájukat, hogy megvalósuljon az, ami minden iraki vágya: a béke.

(sv)/Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS