Karácsonyváró ünnepély Marosvásárhelyen

0
1522

Karácsony közeledtével közös és meghitt ünneplésre került sor Marosvásárhelyen, a Teréz Anya Idősek Nappali Foglalkoztatóközpontjában december 20-án. Az egybegyűlteket Kacsó Katinka köszöntötte, és hangsúlyozta: eme időszak során jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, de jobban is figyelünk egymásra – családunkra, barátainkra, embertársainkra. Ezen az ünnepen a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel tölthetünk el.
Balla Imre római katolikus lelkész a készülődésre vonatkozóan kifejtette: úgy gondolja, ha valaki a hétköznapi teendők mellett nem szán időt a megállásra, a nyugalomra, a lelki felkészülésre, az olyan, mintha nem készítenénk elé ünnepi ruhánkat az ünnepre.
Póra Annamária és a művészeti líceum harmadik osztályos tanulói dalos, verses és színjátékos összeállítással készültek, ezután az alsóvárosi református felnőttkórus és Lőrincz István református lelkész dalos-verses összeállítását hallgathattuk meg. Végezetül tombola és szeretetmorzsa várta a szépkorúakat.

Kép és szöveg: Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS