Katalin-bált tartottak a Reménység központban

0
1109
A névnapot ünneplők

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység idősközpontjában Katalin-bált szerveztek szerdán, november 15-én. A klub történetében immár hagyománynak számít ez az esemény, hiszen huszonnégy éve minden novemberben megtartják. Hauler Magdolna intézményvezető elmondása szerint a Katalin-bál az adventi időszakot megelőző utolsó hangos mulatság, amely hajdan nagyon népszerű volt azért is, mert a szép hangzású Katalin nevet nagyon sokan viselték.

Születésnapot ünneplők

A szerdai esemény keretében az idősközpont tagjai köszöntötték az október és november hónapban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat. A nyugdíjasok nem feledkeztek meg a névnapjukat ünneplő Erzsébetekről és Katalinokról sem. A Katalin-bál alkalmat adott arra is, hogy felköszöntsék Tordai Rozáliát és Takács Jenőt, akik 20 éve a Reménység központban ismerkedtek meg, és sorsuk azóta összefonódott.


A köszöntőket énekes-táncos mulatság követte. „A következő hetekben a karácsonyra készülünk, imádkozunk, kóruspróbát tartunk, a betlehemi játékot gyakoroljuk” – tudtuk meg Hauler Magdolnától.

Kép és szöveg: Palincas Erika