2024. március 29.

Imaest a tiszta életért

0
2336

Több magyarországi és erdélyi helyszínen, többnyire templomokban tartottak imaestet a tisztaságért október 18-án. Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb-templomban a helyi egyházközség, a Sion-közösség és a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja szervezésében tartott estén Kerekes László plébános celebrált szentmisét.

Magyarországon 2008 óta ezeken az imaesteken fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Az eseményre minden évben azokat várják, akik akik keresik, élik, vagy esetleg újra szeretnének kezdeni, vagy akik tanúságot szeretnének tenni a tiszta szerelem értékéről.

Szerdán este Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb-templomban fiatalok és idősebbek egyaránt nagy számban vettek részt az eseményen, amely szentmisével kezdődött. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent – idézett a nyolc boldogságról szóló evangéliumi részből Kerekes László plébános, aki szerint a világ gyakran próbál rávenni arra, hogy másként éljük az életünket, másként éljük meg a szerelmet, mint ahogy arra Isten által el vagyunk hívva. „Imádkozzunk azért, hogy mindannyiunk életében féltve őrzött kincs legyen a tisztaság erénye. Kérjük Istent, hogy erősítsen meg a mindennapok apró döntéseiben, hogy rádöbbenjünk ennek az ajándéknak a nagyságára, értékére” – tette hozzá a plébános.

A szentmise után a szervezők meghívására egy székelyszentkirályi fiatal házaspár, György Hunor Árpád és György Gyopár tett tanúsٞágot arról, hogy a házasságuk előtt hogyan döntöttek a tisztaság mellett.
– Az együttjárásunk ideje alatt az volt bennem, hogy férfiként az a feladatom, hogy a megszentelődésben segítsem a párom, hogy igazán fel akarjam emelni, akarjam segíteni, védeni – emelte ki a tanúságtételében Hunor.
– Házasságunk előtt három évig jártunk együtt, és visszanézve erre az időszakra, azt mondhatjuk, hogy egy teljes párkapcsolatot éltünk meg. Lehet, hogy a világ azt mondja ma a fiataloknak, hogy a szexualitás fontos, hogy azt jó időben ki kell próbálni, része kell legyen a kapcsolatnak. Mi ezt nem így éltük meg, és ennek ellenére még sincs hiányérzetem, nem érzem azt, hogy valamiről lemaradtunk volna. Úgy emlékszem vissza erre az időszakra, hogy a Jóisten felemelt, nagyon sokat gyógyított ebben a tiszta kapcsolatban. Megtapasztaltam azt, hogy valóban nő lehetek, egy nő, akit lehet tisztelni, szeretni. Nem a testemért, nem a „szolgáltatásaimért”, hanem önmagamért – tette hozzá Gyopár.

Kertész Tibor/Család.ro