Gondoskodjunk közös otthonunkról

A Szentszék is részt vesz az asztanai világkiállításon

0
1076
A kazahsztáni világkiállítás egyik pavilonja (Fotó: REUTERS/Vatikáni Rádió)

Június 8–11-e között a kazah fővárosba utazik Peter Turkson bíboros, az átfogó emberi fejlődés vatikáni dikasztériumának prefektusa, hogy megnyissa a 2017-es világkiállítás szentszéki pavilonját. A nyári expó témája a Jövő energiája. A Szentszék, amely 1851 óta vesz részt a világkiállításokon, ezúttal Az energia a közjó szolgálatában: gondoskodjunk közös otthonunkról címmel állítja ki pavilonját, amelynek elkészítésében közreműködött a helyi egyház is.

Isten szeretetből teremtette a világot, vigyázzunk rá

A jövő energiája a szentszéki pavilon bemutatójában mint lehetőség jelenik meg az ember előmozdítására és közös otthonunk jobbá tételére, a természeti erőforrások egyenlő és fenntartható használata révén. A digitális installációt végignézve a látogatók fényképek, művészeti, kulturális és spirituális anyagok segítségével ismerkedhetnek meg a pavilonnal. A környezet témáját négy szempontból közelítik meg; az első Isten szeretete, mint az ember és a föld teremtésének kezdete. A második az energia, mint az ember kezébe helyezett eszköz, amellyel nem mindig gazdálkodott megfelelően. A harmadik az energia a személy átfogó fejlődése és a közös otthon gondozása szolgálatában. Végül pedig a negyedik téma a lelkiség ereje, különös tekintettel az imádságra, az értelem keresésre és a vallásközi párbeszédre.

A 2017-es világkiállítást június 9-én nyitják meg, a szentszéki pavilon egy nappal később tárja ki a kapuit. Turkson bíborost elkísérik a helyi egyház képviselői, illetve Francis Assisi Chullikatt érsek, aki apostoli nunciusként képviseli a Szentszéket Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Tádzsikisztánban. A Szentszék nemzeti napját szeptember 2-ára tűzték ki a kazahsztáni expón.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS