Negyedszázados a Szent István Könyvhét

0
2370
Archív: Szent István Könyvhét Fotó: Thaler Tamás

Ünnepélyes hangulatban vette kezdetét Budapesten a negyedszázados könyvünnep május 22-én. A keresztény szellemiségű kiadók legnagyobb magyar rendezvényének kiadónk, a kolozsvári székhelyű Verbum Keresztény Kulturális Egyesület is évek óta résztvevője. Az ünnepi megnyitón, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédnöke szólt az egybegyűltekhez.

A könyvhét újdonságait is ekkor mutatta be Salgó Gábor, kiadónkat e kiemelt eseményen Martin Meiser: Septuaginta, inkulturáció és az identitás őrzése. Bevezetés a görög Ószövetségbe című kötet képviselte. Erdő Péter bíboros és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója, a Stephanus Alapítvány elnöke adta át a Stephanus-díjakat Szuromi Anzelm Szabolcs OPraem kánonjágsznak, illetve Pierre Riché francia történésznek.  A rendezvénynyitót a Gaudete vonósnégyes lélekmelengető játéka tette hangulatosabbá.

Május 22-étől 27-éig a Verbum Kiadó standját, újdonságainkat és régebbi kiadványainkat megtalálják a Ferenciek terén lévő könyvvásáron.

A rendezvény honlapja: szentistvankonyvhet.hu