Székelykeresztúr: fiatalok szerveznek koncertet az új harangért

1
4605
Székelykeresztúri zenész ifisek a 2016-os bérmáláson – Fotó: a plébánia Facebook-oldala

A székelykeresztúri Szent Kereszt-templom nagyharangja, amelyet Juhász Antal plébános áldott meg 1970-ben, idén nyáron helyrehozhatatlanul meghibásodott. Az új harang több ezer euróba kerül, ennek az összegnek az előteremtése nagy terhet ró a kis katolikus közösségre.

A székelykeresztúri római katolikus plébániatemplom – Fotó: ersekseg.ro
A székelykeresztúri római katolikus plébániatemplom – Fotó: Érsekség.ro
Székelykeresztúri bérmálkozók Tamás József püspökkel (2016) – Fotó: a plébánia Facebook-oldala
Székelykeresztúri bérmálkozók Tamás József püspökkel (2016) – Fotó: a plébánia Facebook-oldala

A keresztúri hívek lehetőségeikhez mérten igyekeztek az elmúlt időben adományaikkal hozzájárulni az új harang öntéséhez. Az összefogásból az egyházközség fiatalajai sem szerettek volna kimaradni, ezért úgy határoztak, hogy jótékonysági koncertet szerveznek a városban ennek a nemes célnak az eléréséért. A 2016. december 11-én, vasárnap délután öt órától kezdődő előadást a templomban tartják, ahol az ifisek zenészcsapata lép fel ifjúsági, dicsőítő énekeket előadva, a próbák pár hete intenzíven zajlanak Székelykeresztúron.

A jótékonysági koncert plakátja
A jótékonysági koncert plakátja

Az elmúlt napokban a fiatal szervezők maguk népszerűsítették kezdeményezésüket, plakátos hirdetés mellett Facebook-eseményt is létrehoztak, sőt koncertbeharangozó kisfilmet készítettek.


Mindazon elszármazott székelykeresztúriak vagy segítő szándékú jótevők, akik nem tudnak részt venni a jótékonysági koncerten, de szeretnének hozzájárulni az új harang megöntésének költségeihez, banki átutalással adományozhatnak:

Parohia Romano-Catolică Cristuru Secuiesc
P-ța Libertății nr. 60
Bank: BCR Cristuru Secuiesc
IBAN: RO68 RNCB 0154 0152 8540 0012

A székelykeresztúri plébánia honlapja elérhető a http://www.kereszt.ro címen.

Romkat.ro

1 HOZZÁSZÓLÁS