2022. szeptember 26.

XI. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedő

A hivatások évében 2019. április 12-13. zajlik a XI. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedő. A hagyományokhoz híven minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak próbál lehetőséget biztosítani kreatív képességeinek versenyszerű bemutatására 12 versenykategóriában (rajz, fotó, naptár, plakát,dombormű/körplasztika, irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, vokális és hangszeres zene, tánc és sport). A vetélkedőre Marosvásárhelyen, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum és a Keresztelő Szent János Plébánia / Pro Vita Cristiana Alapítvány szervezésében kerül sor.

A vetélkedőre kétfordulós regisztrációval lehet bejelentkezni a kreativitas_ms@yahoo.com email címen. A kétfordulós bejelentkezést a korábbi vetélkedők költségvetési tapasztalatai teszik szükségessé. 2019. február 15-ig tart az előregisztráció. A jelentkezők számának függvényében készül el a költségvetés, s a lehetséges támogatások felmérése (a regisztrálók részéről is érkezhet beazonosítható támogatás) és a pontos beosztása a kategóriáknak. Ezt követően március 15-én zárul a regisztráció megerősítése, ameddig a jelentkezők értesítést, hogy az általuk választott versenykategória pontosan milyen időpontban kerül sorra.

A versenykategóriák közül a rajz, fotó, naptár, plakát, dombormű/körplasztika, mint passzív kategóriákban a részvételt helyettesítheti az alkotás elküldése (az alkotások beküldésének a határideje március 15). Az irodalom, szavalat, bábjáték/dramatizálás, rövidfilm, zene, tánc, sport, mint aktív versenykategória feltételezi a személyes jelenlétet. Egy-egy versenyző több kategóriában is indulhat, a következő szabály alkalmazásával: aktív versenykategóriában csak egy kategóriában lehet regisztrálni, a passzív kategóriák esetében nincs megkötés.

Bővebben ITT.

 

Dátum

2019. április 12., péntek - 2019. április 13., szombat

Helyszín

Marosvásárhely