2024. június 20.

Világi felnőtt hívek képzése

Folytatódik a világi felnőttek számára szervezett továbbképző kurzusok sorozata. A tanfolyamon mintegy száz személy vesz részt az egyházmegye különböző plébániáiról. A kurzus célja a jézusi tanítványképzés, vagyis olyan felnőtt világi keresztényeknek szól ez a továbbképző, akik növekedni szeretnének hitben és szolgálni szeretnének egyházközségükben.

  • Május 13-án, pénteken, 18 órakor Jávorka Lajos lelkipásztor, a Fokoláre mozgalom Rómában szolgáló papja tart előadást, amelynek témája a közösségépítés és -szervezés.
  • A sorozat következő előadását május 20-án, pénteken 18 órai kezdettel ugyancsak internetes kommunikációs felületen tartják. A téma szintén a közösségépítés, meghívott előadó: Szénégető István-Barnabás marosvásárhelyi plébános, a gyulafehérvári főegyházmegyei családpasztorációs iroda vezetője.
  • Ezt követően a résztvevők négy csoportban folytatják a képzést: lektorok és preorátorok, akolitusok, csoportvezetők, valamint különböző egyéb szolgálatokat végzők.
    • A lektorok és preorátorok számára május 14-én szombaton Lugoson szerveznek kurzust, amelynek felelőse Dr. Imogen Tietze referens.
    • A többi csoport számára a találkozókra május 27-én kerül sor.

Dátum

2022. május 13., péntek - 2022. május 14., szombat