2022. augusztus 11.

Szűz Mária Királynő búcsúk

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Szűz Mária Királynő tiszteletére: Sepsiszentgyörgy: Őrkő, Csíkszentkirály: Büdös-fürdő, Kostelek (titulusa: Mária Szeplőtelen Szíve), Székelyudvarhely: az erdélyi Mária Rádió stúdiójának kápolnája (Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház).

  • Kosteleken a búcsús ünnepi szentmise augusztus 17-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik.
  • Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiója és a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház közös kápolnájának búcsúünnepét Szűz Mária Királynő ünnepén, augusztus 22-én, csütörtökön tartják. Az ünnepre készülve szerdán este 8 órától szentségimádást tartanak. Csütörtökön 16:00-tól rózsafüzérima, majd 17:00 órakor kezdődik a búcsú. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fülöp Sándor Szabolcs újmisés, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánia segédlelkésze. Ezen a napon emlékeznek arra is, hogy tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiója.
  • sepsiszentgyörgyi őrkői Mária, világ királynője plébániatemplomban csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik a búcsúünnep. A szentmise főcelebránsa és szónoka Hajdú János sepsiszentgyörgyi főesperes-plébános.
  • Augusztus 22-én, csütörtökön délután 3 órától tartják a kovácspéteri kápolna búcsús szentmiséjét. A házszentelési szertartást augusztus 21-én, valamint a búcsú napján végzik.

Temesvári egyházmegye:

  • A gátaljai plébániához tartozó Temesbökény római katolikus templomát a Boldogságos Szűz Mária Világ Királynője tiszteletére szentelték. A templombúcsút augusztus 18-án, vasárnap délután 1 órakor szentmise keretében ünnepli a helyi közösség. A liturgiát Máthé Lóránd gátaljai plébános celebrálja.

Szatmári egyházmegye:

  • A mikolai templom búcsúját az ünnep napján, csütörtökön, délelőtt 11 órai kezdettel tartják. A szentbeszédet Kocsis Csaba Gábor mérki plébános mondja.

 

Dátum

2019. augusztus 21., szerda - 2019. augusztus 22., csütörtök