Nők ökumenikus világimanapja – 2018

2018. március 2-án, pénteken tartják világszerte a nők ökumenikus világimanapját, amelybe Erdélyből is egyre több nőszövetség kapcsolódik be.

A „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!” hívógondolatú ökumenikus világimanapi liturgiát idén a surinamei nők állították össze. A segédanyagokat innen lehet letölteni.

  • A temesvár-józsefvárosi plébánia régi hittantermében március 1-jén, csütörtökön délután 5 órától tartják az ökumenikus imanapot.
  • Kolozsváron, a Szent Mihály-nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében, március 2-án délelőtt 11 órakor kezdődik az ökumenikus ima.
  • Székelyudvarhelyen a belvárosi unitárius templomban március 2-án, pénteken délután 5 órakor kezdődik a nők ökumenikus imaórája. Részt vesznek a római katolikus, református, unitárius és baptista nőszövetségek tagjai. Az imaórát követően a Kriza János szeretetotthonban a belvárosi unitárius egyházközség nőszövetsége kiállítást tart szőttesekből és varrottasokból. Majd szeretetvendégséggel zárul a találkozás.
  • Március 2-án, pénteken délután szintén 5 órakor tartják a szatmárnémeti Szamos negyedi református templomban a nemzetközi ökumenikus imaalkalmat. Igét hirdet: ifj. Pallai Béla görögkatolikus lelkipásztor.
    Köszöntőt mond: Bogya-Kis Mária református lelkész, megyei koordinátor.
  • Korondon, a római katolikus plébániatemplomban március 2-án, délután 6 órakor kezdődik a világimanapi ökumenikus imanap.
  • Déván a református egyházközség a házigazdája idén az ökumenikus női világ imanap helyi rendezvényének, március 4-én vasárnap délután 5 órától a Melite-házban.

Dátum

2018. március 01., csütörtök - 2018. március 02., péntek