2024. július 12.

Krisztus Király ünnepe

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Krisztus Király tiszteletére: Keresztvár, Nagykászon, Sepsiszentgyörgy: Krisztus Király-templom.

  • A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban pénteken és szombaton búcsúra való előkészületet tartanak este 6 órától, a szentmisék keretében. Szombaton délután 5 órától szentségimádás lesz. Az elmélkedéseket és a szentmiséket Sávai János atya tartja. A búcsú napján november 26-án, vasárnap déli 12 és este 6 órakor lesznek az ünnepi szentmisék. A déli szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti.
  • Kolozsváron a Szent Mihály-templomban november 26-án, este 6 órától kezdődik az Krisztus Király-napi szentmise a város papjainak és híveinek részvételével. A szentmise ünnepi szónoka Belényesi József plébános, a mainzi egyházmegyéből. Az egyházzenei szolgálatban közreműködik a Szent Cecília kórus és zenekar. Felcsendül: W. A. Mozart: Misa brevis in B KV 275. Szóló: Covacinschi Yolanda, Molnár Mária, Márton Szabolcs és Köpeczi Sándor. Koncertmester: Gyenge Balázs. Vezényel: Potyó István karnagy.

Nagyváradi egyházmegye:

  • 2017. november 26-án, Krisztus Király ünnepén délelőtt 11 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét mutat a nagyváradi székesegyházban. Ezen kívül reggel 8 órakor és délután 6 órakor lesznek szentmisék a székesegyházban.

Szatmári egyházmegye:

A szatmári egyházmegyében két templom titulusa Krisztus Király: a nagybányai – veresvízi és az avasfelsőfalui.

  • Nagybányán, Veresvízen vasárnap vasárnap este 6 órakor kezdődik a búcsús szentmise Szecsete Zoltán orotvai plébános szentbeszédével. Ugyancsak ő tartja a búcsút megelőző triduumot is november 23-tól, minden este 6 órakor. A szentmiséket az erdélyi Mária Rádió közvetíti.
  • Avasfelsőfaluban 10 órától magyar nyelven, déli 12 órától pedig román nyelven mutatják be a búcsús szentmisét.

Dátum

2017. november 23., csütörtök - 2017. november 26., vasárnap