Házasság hete a gyulafehérvári főegyházmegyében

Erdélyben kilencedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A Házasság hete idei „házaspár arca” Semsei Rudolf üzletember és felesége, Dobay Eszter.

A programsorozat erdélyi eseményeit a hazassaghete.ro oldalon, illetve a Facebook-oldalon követhetik figyelemmel.

Idén a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja játékos feladatsorral készült a házasságot központi helyre állító tematikus hétre. A Házasság Hetén ezúttal nem kalandtúrára, hanem „szerelmes csapatjátékra” hívják a házaspárokat az idei mottó jegyében. Emellett az év többi napján is használható, romantikázásra ötletet adó, nyomtatható „kuponokat” is szerkesztettek.

 • A kézdiszéki Házas Hétvége mozgalom és a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ szervezésében Kézdivásárhelyen, 2020. február 8-án, pénteken a Vadrózsa vendéglőbe egy kapcsolatépítő, vacsorával egybekötött randevúra várják a házaspárokat. Jelentkezni február 2-ig lehet az alábbi telefonszámokon: Bándi Lóri – 0748 211 797-es vagy Bándi Katinka – 0748 211 296.
 • Gyergyószentmiklóson az alábbi programok lesznek:
 • A Házasság hete program keretében a csíkszentléleki egyházközségben február 16-án, vasárnap a délelőtti szentmise után közös ebéd a házaspároknak, aztán pedig további program lesz estig. Kérik az érdeklődőket, hogy mihamarabb jelentkezzenek, mert a helyek száma korlátozott. Meghívott előadó: Szénégető István plébános Marosvásárhelyről. Jelentkezni Esztány Zitánál vagy Csibi Zsófinál lehet.
 • Oroszhegyen a Házasság hete alkalmából a Szivárvány közösség második alkalommal szervezi meg a házaspároknak a „Randevút”. Technikai okok miatt a dátum változott: február 12-én, szerda este 7 óra.
 • Idén nyolcadik alkalommal csatlakoznak Székelyudvarhelyen a nemzetközi Házasság hete mozgalom programjaihoz.
 • Nagytusnádon is várják a házaspárok jelentkezését az alábbi programra.
 • 2020-ban másodszor lesz Szentegyházán Házasság hete. A Szent Gellért Alapítvány célja, a Házasság hete jegyében lehetőséget kínáljon szentegyházi és környékbeli házaspároknak kapcsolatuk megerősítésére a hétköznapokban.Ajánlatuk:
  • 10 napos online feladatsor házaspároknak – február 11-20 között
  • Gyertyafényes vacsora – február 21-én, pénteken Szentegyházán a Velence vendéglőben
  Belépő: 90 lej/pár (vacsora két személyre, 2 tombola jegy)
  A rendezvény tombola bevételét jótékony célra ajánljuk felJelentkezési határidők:
  – Feladatsor: február 9.
  – Gyertyafényes vacsora: február 19.Részletek:
  – Jelentkezni a hazassaghete.szentegyhaza@gmail.com e-mail-címen vagy a 0747 183 277 telefonszámon, illetve kitölteni ITT a jelentkezési űrlapot.
  – Minden este 0:00 óráig a megkapjátok a másnap „csapatjáték-ajánlatát”.
  – Ha sikerült legalább öt csapatjátékos kihívást teljesítenetek, és szeretnétek részt venni a sorsoláson, kérlek, küldjetek el egy pár soros beszámolót és néhány fényképet az alkalmak valamelyikéről a hazassaghete.szentegyhaza@gmail.com e-mail címre február 20-ig.
  – A részvétel életkortól és felekezettől független.
  – Nagy szeretettel várjuk a kisbabás házasokat is!
  – A 10 napos „kaland” megkoronázásaként ajánljuk, hogy részt vegyetek egy gyertyafényes vacsorán.Gyertyafényes vacsora:
  Helyszín: Velence vendéglő
  Időpont: 2020. február 21.
  Program:
  – 18 – 19 óráig érkezés, regisztráció, fotósarok
  – 19 – órakor köszöntés, interaktív játékok, előadás
  – 20 órakor gyertyafényes vacsora
  – 21 órakor, ajándékcsomagok kisorsolása, tombolázás
 • Csíkszeredában a Szent Ágoston egyházközség is bekapcsolódik a Házasság hete rendezvénysorozatba.
  – Február 11-én, a Betegek világnapján, az este 6 órakor kezdődő szentmise keretében megáldják a 40. év fölötti házaspárokat.
  – Szintén február 11-én Vacsora kettesben házaspároknak a Taverna étteremben az alábbi plakát szerint.– Február 12-én, szerdán filmnézés házaspárok részére
  – Február 15-én, szombaton este 7 órától szentségimádás a családokért, házaspárokért
  – Február 16-án, vasárnap délelőtt 11 órától szentmise, hálaadás
 • A csíkszentkirályi plébánia szervezésében február 12-én, szerdán 17 órától közös filmnézés a Szent István közösségi házban. Február 13-án, csütörtökön 18.30-tól vacsora kettesben. Bejelentkezés szükséges február 9-ig a következő telefonszámok egyikén 0757 679 871 (Czirják Gyöngyvér) vagy  0746 032 185 (András Csaba). Február 14-én, pénteken 17 órától egy óra szentségimádás.
 • Marosszentgyörgyön az alábbi program lesz:

 

Dátum

2020. február 11., kedd - 2020. február 16., vasárnap