2024. július 12.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe és a megszentelt élet világnapja

2017. február 2-án, csütörtökön gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatásának az ünnepe van, egyben a megszentelt élet világnapja.

  • A csíksomlyói kegytemplomban a gyertyaszenteléssel egybekötött szentmisék reggel 8, fél 11 és este 6 órától lesznek. A fél 11-kor kezdődő szentmisében ünneplik a megszentelt élet világnapját a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel. A találkozó háromnegyed 10-től szentségimádással kezdődik, utána szentmise lesz. Ezt követően egy segítő nővér, egy klarissza és egy pálos testvér tanúságot tesz a hivatásukról, bemutatva rendjük lelkiségét.
  • A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban február 2-án, este fél 6-kor együtt imádkozzák a zsolozsma esti dicséretét a városban tevékenykedő szerzetesrendek tagjai. A vesperást követően szentmisén vesznek részt, és a hívekkel együtt adnak hálát hivatásukért, valamint kérik Isten áldását apostoli munkájukhoz.
  • Székelyudvarhelyen, a Ferences templomban csütörtökön, az este 6 órakor kezdődő szentmisén ünneplik a városban élő szerzetesek a megszentelt élet világnapját. Fél 6-kor együtt imádkozzák el a zsolozsma esti dicséretét.
  • szatmárnémeti Székesegyházban az ünnep napján, délelőtt 11 órától az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő római katolikus és görögkatolikus szerzetesrendek képviselőinek jelenlétében mutat be szentmisét Schönberger Jenő püspök.
  • A megszentelt élet világnapján a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a Nagyváradi Görög Katolikus Egyházmegye területén élő szerzetesek és szerzetesnők ebben az évben a görög katolikus püspökség szervezésében a nagyváradi görög katolikus székesegyházban találkoznak. A találkozó keretében délelőtt 10 órakor Virgil Bercea görög katolikus és Böcskei László római katolikus megyéspüspök a jelenlévő papokkal, szerzetesekkel és hívekkel közösen szentmisét mutatnak be. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a nagyváradi székesegyházban reggel 8, délelőtt 11 és este 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

 

Dátum

2017. február 02., csütörtök