2022. szeptember 24.

Búcsúk Mindenszentek ünnepén

Gyulafehérvári főegyházmegye:

Direktórium összesítése szerint a következő helységekben szenteltek templomot vagy kápolnát Mindenszentek tiszteletére: Hatolyka, Kajántó, Szászfenes, Szárhegy, Nagyernye, Csíkmindszent és Csíktaploca.

  • Szászfenesen 2018. október 27-én, szombaton délután 5 órakor ünneplik a plébániatemplom búcsúját. A szentmisén Csintalan László csíkdelnei plébános tartja a szentbeszédet. A liturgián a helyi szkóla és templom kórusa mellett közreműködik a kolozsvári Visszhang kórus Molnár Botond vezetésével. A szentmisét az erdélyi Mária Rádió közvetíti.
  • Szentkatolna filiájában, Hatolykán is vasárnap október 28-án ünnepelnek. A déli 12 órakor kezdődő szentmisén Sebestyén Ágoston máréfalvi plébános prédikál.
  • csíktaplocai plébániatemplom búcsús szentmiséje október 28-án, vasárnap délután fél 1-kor kezdődik. Az ünnep szónoka Urbán Erik OFM, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója.
  • Csíkmindszenten október 28-án, vasárnap délután fél 1 órakor mutatják be  az ünnepi búcsús szentmisét. A szentbeszédet Kovács József, a csíkszeredai Szent Kereszt plébánia segédlelkésze tartja.
  • A nagyernyei templomban a búcsús szentmise vasárnap, október 28-án délután 1 órakor ünneplik. A szentbeszédet György Balázs háromkúti lelkész tartja.
  • Kajántón november 4-én, vasárnap délután fél 1-kor a búcsús szentmisén László István, a kolozsvári Szent Mihály-plébánia segédlelkésze prédikál.

Dátum

2018. október 27., szombat