2022. szeptember 25.

Boldogabb családokért iskolai program önkénteseinek képzése

A Boldogabb családokért iskolai program önkénteseinek képzését csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban tartják.

A Boldogabb Családokért Családi Életre Nevelés (CSÉN) iskolai program 2012-ben indult a gyulafehérvári főegyházmegyében. Legfőbb célkitűzése a család és a házasság védelmezése és erősítése a keresztény, illetve általános humán értékrend felmutatása és terjesztése által. Növelni szeretnénk az ifjúságban a hitet a harmonikus és boldog családi életet illetően. A program az iskolákban, osztályfőnöki órák keretében zajlik, főként önkéntesekből álló csoportok segítségével, közreműködésével.

A képzésre olyan szentségi házasságban élő házaspárokat, illetve szakembereket (pedagógusok, pszichológusok stb.) jelentkezését várják, akik vállalják, hogy a 2018/2019 – es tanévtől kezdődően legalább egy osztályban, három éves ciklusban, évi 6-10 foglalkozást tartanak az osztályfőnöki vagy vallásórák keretében. Jelentkezhetnek olyan fiatalok is, akik keresztény értékrend szerint készülnek a házasságra.

A képzés kapcsán további részleteket a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ honlapján találnak, ugyanott lehet regisztrálni is a programra.

Ha szeretne többet tenni a felnövekvő ifjúság, a jövendő családjai érdekében, csatlakozzon önkéntescsapatunkhoz!

Dátum

2018. október 05., péntek - 2018. október 06., szombat

Helyszín

Csíkszentdomokos