Bérmálás Marosvásárhelyen

Tamás József segédpüspök május 17-19. között Marosvásárhelyen bérmál. A Szent Erzsébet-templomban május 17-én, pénteken a délután 5 órakor kezdődő szentmise keretében 12 fiatal részesül a nagykorúság szentségében.

A Szent Miklós-templomban május 18-án, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik a bérmálási szentmise. Délután 3 órától a Szent Család egyházközségben 24 fiatalnak és 6 felnőttnek ossza ki a bérmálás szentségét. A szentmise keretében megáldja a templom tornyában nemrég elhelyezett harangot. Szombaton délután 6 órakor a Szent Imre-templomban 14 fiatalt és 1 felnőttet bérmál meg a püspök. Az egyházközség háromnapos lelkigyakorlattal készül az ünnepre. A szentmiséket és a szentbeszédet szerdán, csütörtökön és pénteken délután 6 órától Pál Vilmos- Barna alcsíki főesperes-plébános tartja.

A Keresztelő Szent János-templomban május 19-én, vasárnap délelőtt a 10 órakor kezdődő szentmise keretében 93 bérmálkozó részesül a nagykorúság szentségében. Délután 5 órakor a Szent Kozma és Damján-templomban 48 fiatalnak szolgáltatja ki a második szentséget.

Dátum

2019. május 15., szerda - 2019. május 19., vasárnap

Helyszín

Marosvásárhely