2024. július 15.

Adventi szeretetmorzsa Csíkszeredában

Több csíkszeredai civil szervezet néhány éve szeretetmorzsával lepi meg a városlakókat az adventi időszakban. 2017 december 22-én, pénteken délután 4 órától Csíkszereda város karácsonyfájánál, a Tulipán Áruház közelében zsíros kenyérrel és forró teával várják a járókelőket, akiket arra szeretnének buzdítani, hogy időzzenek el asztalaiknál, hallgassák a felcsendülő zenét, és tartsanak néhány perc szünetet az időszakra jellemző vásárlási lótás-futásban.

A rendezvényen nem lesz gyűjtés, és a szervezők kérik, fogadják szeretettel az általuk felkínáltakat. Aki szívesen veszi apró, emlékeztető gesztusukat, az talán maga is gyakorolja majd másokkal szemben az irgalmasság testi és lelki cselekedett. A korábbi évekhez hasonlóan az idén alkalmat kínálnak arra, hogy az érdeklődők átvegyék a betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott Békelángot, amit hazavihetnek gyertyán, mécsesen és a szívükben. Az érdeklődőket kérik, vigyenek magukkal gyertyát vagy mécsest.

A rendezvény szervezői: Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Gyulafehérvári Caritas, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Szent Tamás Alapítvány, Juventutti Alapítvány.

Dátum

2017. december 22., péntek

Idő

16:00

Helyszín

Csíkszereda