2022. szeptember 25.

Adventi személyesen kísért lelkigyakorlat Marosvásárhelyen

Adventi személyesen kísért lelkigyakorlatot tartanak a marosvásárhelyi Jezsuita Udvar szervezésében.
Időpont: december 11-13. között (a pénteki roráté szentmisétől a vasárnap 19 órás szentmiséig).

Kísérők: Bajkó Julianna sa, Hadnagy Margó sa, András Csaba SJ, Mihalkov Ferenc SJ, Petrovics László SJ, Tamás Barna SJ.

Jelentkezés: december 9-ig személyesen (a jezsuitáknál) vagy a majel.amdg@gmail.com címen.

A létszám korlátozott.

A lelkigyakorlat jellege:
A Szent Ignác-i lelkigyakorlatban a hangsúly a szemlélődő nyugalmon, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban. Minden lelkigyakorlatozót egyénileg kísérnek Isten mélyebb megtapasztalásának az útján, személyre szabott imaanyagokkal, hogy a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival kapcsolatban maradva megismerhesse Isten jelenlétét és vezetését az életében, válaszolni tudjon rá, és aszerint alakítsa életét. Így alakul ki a lelkigyakorlatozóban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudja különböztetni, mi az, ami életében az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes. Ennek gyümölcseként szabadság költözik a szívébe. Életét egyre több öröm és szeretet járja át.
Miből áll?
– A napi 3-5 imaidő az imában való következetességet szolgálja, az állandó nyitottságot, melyet mélyít az Eukarisztia ünneplése.
– A szentírási szövegekkel való elmélkedés megnyitja azt a személyes teret Isten és ember között, ahol az Ige átformáló ereje megtapasztalható.
– Ennek kibontása és mélyítése történik meg a lelki kísérővel való beszélgetésben, mely egyben abban is segít, hogy az imádkozó ember az Isten körüli saját pályáján maradjon.
– A természetben töltött idő az isteni jelenlét iránti érzékünket tágítja, finomítja.
– A teljes csend a figyelem mélyülését, a jelenlétet és az Istennel való találkozást szolgálja, és egyben segíti a többi lelkigyakorlatozó egyéni útjának tiszteletben tartását is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel online kísérést is vállalnak azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag személyesen nem tudnak részt venni, és szívesen lelkigyakorlatoznának.

Dátum

2020. december 11., péntek - 2020. december 13., vasárnap

Helyszín

Marosvásárhely