2024. június 25.

Adománygyűjtés a Temesvári Egyházmegyében

Ferenc pápa kezdeményezésére 2017-ben tartották meg első alkalommal a szegények világnapját. Idén ez a nap november 14-re esik. Ez alkalomból a temesvár-józsefvárosi plébánián november 14. és 21. között tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulók megsegítésére. Az összegyűlt adományokat a Szent Ferenc Alapítvány zsombolyai gyermekotthonába, a Pater Jordan hajléktalanszállóra, valamint a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiája idősotthonába juttatják el.

A Temesvár III. Erzsébetvárosi Római Katolikus Plébánia, az egyházmegyei Caritas-szervezet és a temesvári Élelmiszerbank közös szervezésében november 14-én, vasárnap az erzsébetvárosi templomban bemutatott szentmisék keretében tartós élelmiszerek gyűjtésére kerül sor, amelyekkel a temesvári plébániákhoz tartozó rászoruló családokat szeretnék támogatni. A karitatív akció mottója: „A szegény felé is nyújtsd ki a kezedet” (vö. Sir 7,32).

Árpád-házi Szent Erzsébet a katolikus egyház egyik legtiszteltebb szentje, akinek névünnepe alkalmából a temesvári egyházmegye templomaiban a Caritas-szervezet évente gyűjtést szervez rászoruló embertársaink megsegítésére. A segíteni akarók idén november 21-én, a vasárnapi szentmiséken helyezhetik el pénzadományaikat a templomokban erre a célra kijelölt perselyben. Az összeget az egyházmegyei Caritas idén a rászoruló gyermekek támogatására ajánlja fel.

 

Dátum

2021. november 14., vasárnap - 2021. november 21., vasárnap