Szakrális koncertkörúton Szarka Tamás: Partiumban és Erdélyben is hallható lesz a Missa Missio

0
85
Fotó: Szarka Tamás / Facebook

Egyedülálló zenei élményt igér Szarka Tamás Missa Missio című szakrális koncertje, amellyel a művész október utolsó napjaiban Partium és Erdély különböző településein is fellép. A kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Petőfi zenei díjas felvidéki előadóművész 2020-ban komponálta miséjét, amellyel Kárpát-medencei koncertkörúton jár. Október 24. és 27. között Nagykárolyban, Tordán, Nagyenyeden és Marosszentgyörgyön hallgathatja meg a nagyérdemű a produkciót.

A művész honlapja szerint a Missa Missio olyan szakrális mű, amely teljes egészében a római katolikus szentmise liturgiáját követi, és az alkotás legfőbb célja, zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretne hatni a magyar emberek, családok értékrendjére, ezáltal járulva hozzá a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának és a hanghordozó kiadásának a célja, hogy erre a tényre is felhívja az emberek figyelmét. A szerző a Missa Missio lemezeladásainak nyereségét teljes egészében az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel.

Az elmúlt években a Kárpát-medence számtalan ikonikus szakrális helyén csendült fel ez a nagyszabású mű, így többek között a budapesti Szent István-bazilikában, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, a prágai Szent Miklós-templomban, Pozsonyban, a Szent Márton tiszteletére szentelt koronázótemplomban, a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban vagy a tihanyi bencés apátsági templomban.

A Missa Missióba itt lehet belehallgatni:

Igazi csodában lehet része annak, aki a szakrális koncerten részt vesz, olyasfajta élményt kap, amely nem halványul el, hanem beépül az ember lelkébe és gazdagabbá teszi. Ahogy Szarka Tamás mondja: a csodát pedig vihetjük egész életünkben.
Október végén első alkalommal látogat Erdélybe és Partiumba Szarka Tamás és zenekara a Missa Missióval, az alábbi helyszíneken lesz látható-hallható a produkció:

  • október 24-én csütörtökön, 19.30 órától a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban
  • október 25-én, pénteken 18.30-tól a tordai Kisboldogasszony-templomban
  • október 26-án, szombaton 17 órától Nagyenyeden az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban
  • október 27-én, vasárnap 19 órától Marosszentgyörgyön Szent György-templomban

A fent említett koncertekre a belépés ingyenes.

Információk: szarkatamas.hu, Szarka Tamás / Facebook