Fontos az őszinte párbeszéd az állam és az egyházak között

Vallási vezetők és a kormány képviselői találkoztak Nagyváradon

0
37
Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

A Vallásügyi Államtitkárság szervezésében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye adott otthont a romániai vallási vezetők és a román kormány képviselői között szervezett éves találkozónak. A püspöki palota dísztermében folytatott megbeszélések során hangsúlyozták a vallási intézmények és a román állam közötti együttműködés fontosságát, hisz ez képes kedvező környezetet biztosítani az egész társadalom fejlődésének.

Ciprian Olinici államtitkár kiemelte, hogy Romániában minden elismert vallási felekezettel kapcsolatot ápolnak, és az államtitkárság folyamatosan követi az egyes vallási közösségek kihívásait.

Marian Neacșu miniszterelnök-helyettes beszédében utalt a mai társadalom konkrét problémáira, amelyek kezelésében és megoldásában a vallási felekezetek kiemelt szerepet vállalnak.

A román kormány képviselői rámutattak a vallási felekezetek és az állam közötti együttműködés további lehetőségeire, kiemelve a digitalizációval, az örökségvédelemmel, az egyházi oktatással, és nem utolsósorban a társadalom hátrányos helyzetű csoportjait célzó szociális és karitatív projektekkel kapcsolatos kérdéseket.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palotában szervezett találkozó házigazdájaként Böcskei László megyés püspök hangsúlyozta a vallási felekezetek és az állam közötti folyamatos és őszinte párbeszéd fontosságát, amely az egész társadalom fejlődését mozdítja elő.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala