Légy tűz! Ifjúsági szentségimádást tartottak Gyimesfelsőlokon

0
114
Fotók: GYIFICS

Ifjúsági szentségimádást tartottak a gyimesfelsőloki templomban október 4-én, pénteken. A Légy tűz! felhívással meghirdetett szentségimádáson mintegy 130-an vettek részt, köztük a bérmálkozásra készülők, az ifi csoport tagjai, valamint helyi és távolabbról érkezett hívek. Az ifi csoport vezetőjének írását olvashatják, aki bemutatja közösségük tevékenységeit is.

„Oly időkben éltek, kedves fiatalok, amikor átalakulóban van az egész világ. Ti vagytok a mi korunk szemefénye, ti vagytok a jövő társadalma, ti vagytok az egyház jövője. Az örökké ifjú Krisztus-arc tündöklik rajtatok. A zsinat különösen is kihangsúlyozta az emberi személy méltóságát, hogy amikor majd ti lesztek felnőttek, mindnyájan szabadságban és megbecsülésben éljetek. Vigyázzatok, hogy meg ne mérgezze a ti lelketeket is az önzés szelleme. Fiatal energiáitokat állítsátok Krisztus szolgálatába! Legyetek bátrak, idealisták, tiszták, őszinték, és építsétek fel azt az új világot, amelyben Krisztus a központ!”

A II. vatikáni zsinat így üzent a fiatalokhoz, ami ma is felhívás számunkra. Ezért tartottuk fontosnak, hogy közösségünk fiataljaival új évadot kezdjünk a plébániai ifjúsági csoportban.

Az elmúlt évben a heti találkozások mellett több tevékenységet is szerveztünk gyerekeknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt: angyalváró, farsang, gyereknap. De nem feledkeztünk meg közösségünk idősebb tagjairól sem: az adventi időszakban koszorúkat készítettünk, amelyekkel megajándékoztuk őket. Öröm volt látni a hálás tekinteteket, amelyek megerősítettek bennünket, hogy tovább folytassuk tevékenységeinket.

A nyári vakáció után csoportunk névre vágyott, amellyel a digitális felületeken is jelen tudunk lenni, hirdetni tudjuk terveinket. Hosszas töprengés után végül nevet kapott a Szent András-plébánia ificsoportja. Ezentúl mi vagyunk a GYIFICS, azaz a gyimesfelsőloki ifjúsági csoport.

Az idei évad első kiemelkedő programja a Légy tűz! szentségimádás volt, amelyben a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) munkatársai nyújtottak számunkra segítséget. Az eseményen részt vettek a bérmálkozásra készülők, az ifi tagjai, valamint számos helybeli és távolabbról érkezett hívő is, akik az oltáriszentség elé vihették örömüket, bánatukat, terheiket Jézus Krisztusnak. A zenés szentségimádás mindenkit személyesen megérintett. Csapatunk biztatásokat, köszöneteket kapott, amelyekből azt éreztük, hogy fontosak vagyunk.

De mi is köszönetet kell mondjunk a jó Isten után plébánosunknak, Vass Nimród-Istvánnak, aki munkatársaival együtt mindig mellettünk állt kezdeményezéseinkben, ötleteinkben, ellátott tanácsaival, megvendégelt bennünket és több alkalommal tanított minket.

Az idei évre is gazdag programokkal készültünk a heti találkozásokon túl is, de ezek még egyelőre meglepetések.

Ferenc pápa a Rio de Janeiro-i ifjúsági világtalálkozón így bíztatta a fiatalokat: „hallassátok hangotokat, kiáltsátok, nem annyira a hangotokkal, mint inkább életetekkel és szívetekkel ezt az igazságot: Krisztus él! Hogy az egész egyház ösztönzést kapjon arra, hogy felkeljen, hogy újra és újra útnak induljon, és elvigye örömhírét az egész világnak.” Ezt az örömhírt szeretnénk a magunk módján egyházközösségünkben éltetni.

Bálint Johanna, a GYIFICS tagja