Szent Mihály arkangyal segítségét kérve próbáljunk helyt állni

0
202

Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepén, szeptember 29-én számos zarándok gyűlt össze a székesegyház búcsúünnepére, illetve a Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézet ünnepi Veni Sancte szentmiséjére. A szentmisén megemlékeztek Isten szolgája, Márton Áron püspök halálának 44. évfordulójáról is.

Szent Mihály főangyal ünnepének előestéjén, 2024. szeptember 28-án a gyulafehérvári székesegyház káptalanja és a gyulafehérvári szeminárium kispapjai közösen imádkoztak. Az imát Oláh Zoltán nagyprépost vezette. A rövid prédikációban arra buzdított, hogy Szent Mihály segítségével naponta próbáljuk magunkra ölteni az új embert és minél krisztusibbá válni a mindennapokban – számolt be az eseményről Imre Balázs és Molnár Balázs.

A szeptember 29-i búcsús szentmise főcelebránsa Kerekes László segédpüspök volt, vele együtt misézett Jakubinyi György nyugalmazott érsek és Tamás József nyugalmazott segédpüspök is. Szentbeszédében Kerekes László segédpüspök arra buzdított, hogy Szent Mihály arkangyal segítségét kérve próbáljunk helyt állni az életben, Isten üdvözítő tervének megfelelően, törekedjünk a Lélekben való megújulásra.

A szentmise zenei szolgálatában a helyiek mellett részt vállalt a gyergyócsomafalvi szkóla és kórus is.

Az új szemináriumi-akadémiai év kezdetén a teológiai tanulmányaik és szemináriumi életük sikeres megéléséhezértünk a kispapok imát kérnek a hívektől, és azt is, hogy imádkozzanak papi és szerzetesi hivatásokért!

Imre Balázs

Forrás: Seminarium Incaernatae Sapientiae ITT és ITT

Fotók: Fekete László-Csaba

MEGOSZTÁS