Egyházunk útkeresése korunk kihívásai közepette. Teológiai konferencia Csíksomlyón

0
101

Csíksomlyón szeptember 23-25. közt a Jakab Antal Tanulmányi Házban tartják a IX. Nemzetközi Tudományos Teológiai Konferenciát (NTTK), ugyanakkor a III. Nemzetközi Doktorandusz Konferenciát is.

Mindannyian érezzük, hogy az utóbbi évtizedekben változás állt be a világban, írják a szervezők a programfüzet bevezetőjében. Egy érthetetlen, megfoghatatlan „viharos” szellő hatja át társadalmunkat és egyházunkat egyaránt. Semmi sincs már megszokott, jól ismert helyén. Minden megmozdult, útnak indult. Provinciális „méreteket öltő” globalizált társadalmunkból eltűntek azok a fogódzópontok, melyek ez idáig biztonságot nyújtottak, s az otthonosság érzését garantáltak. Vajon korunk posztmodern társadalma veszély vagy esély egyházunk számára? Erre a kérdésre keresik a kendőzetlen, őszinte választ a konferencia előadói. A konferencia ökumenikus, interdiszciplináris jellegű.

A meghívott előadók közt van Philippe Nouzille OSB, a római Pápai Szent Anzelm Egyetem professzora, Puskás Attila egyetemi tanár, a PPKE Hittudományi Karának dogmatika tanszéke vezetője, a Communio Nemzetköz Katolikus Folyóirat magyar kiadásának főszerkesztője, Bagyinszki Péter Ágoston ferences szerzetespap, teológus, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, Lukács Ottilia, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektorhelyettese, tanszékvezető főiskolai docens, Csonta István, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola tanszékvezető főiskolai adjunktusa, Gájer László, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kajtár Edvárd, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának

A részletes programfüzet ITT olvasható.