Megemlékeztek elhunyt társaikról a gyergyószentmiklósi Őszirózsák Idősek Klubjában

0
570

Augusztus 21-én a klub megálmodója, néhai György Ildikó és még 22 elhunyt társunk emlékére bemutatott szentmise után tartalmas együttlétre és közös ebédre került sor a plébánia filagóriájában. Gyergyószentmiklóson, a Szent István-plébánián 14 évvel ezelőtt alakult meg az Őszirózsák Idősek Klubja. Személyes hangú beszámolót olvashatnak.

Az évek során heti rendszerességgel találkozunk a plébánián, amikor igyekszünk értelmet adni az éveinknek. Az egykori helyi sajtó, a Gyergyói Hírlap néhány gondolatát idézzük:  „Az Őszirózsák Idősek Klubjának tagjai tesznek azért, hogy ne legyenek szürkék a hétköznapjaik, kikapcsolódjanak, szórakozzanak. Évente találkoznak a csíkszentdomokosi Cserevirág, valamint a fiatfalvi Lila akác nyugdíjas klub tagjaival.”

Következő közös együttlétünkre szeretettel várjuk a csíkszendomokosi Cserevirág klub tagjait az ősz folyamán. Ugyanakkor bekapcsolódtunk a közösségi adománygyűjtő programba – „Fuss neki” –, amely már harmadik éve kerül megrendezésre. 

Rég dédelgetett álmunkat szeretnénk megvalósítani, hogy eljussunk Hargitafürdőre, a pálos kolostorba és Csíkszépvízre, a Székely Határőr Múzeum és az Örmény Emlékház meglátogatására.

Bátorítani szeretnénk a szépkorúakat, hogy merjenek egy közösséghez tartozni, ne zárkózzanak be, mert a közösségnek lelki, szellemi és fizikai megtartó ereje van.

Dániel Margit klubvezető

Tamás Anna-Rózália klubtag