Vallásos jellegű, egyházi rendezvények a Kolozsvári Magyar Napok keretében

0
253
Fotó: Bodó Márta

A Kolozsvári Magyar Napok keretében ünnepeljük idén augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepét a piarista templomban, amelynek ez az egyik búcsúünnepe.

A szentmisét Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök celebrálja 11 órától, majd ő áldja meg a helyreállított fogadalmi Mária-oszlopot 12 órakor, ezt követik az ünnepi beszédek és az egyházak képviselőinek áldó imája a városért.

Az Ars Sacra Claudiopolitana Egyházművészeti Kiállítótér augusztusi tárlatára, Maier Orosz Judit és családja több évtizede gyarapodó, grafikákat és festményeket egyaránt tartalmazó értékes képzőművészeti gyűjteményének bemutatójára augusztus 16-án, pénteken 19 órától kerül sor a Szentegyház utca (Iuliu Maniu) 4. szám alatti galériában. A tárlatot megnyitja Zakariás Ágota művészettörténész. Csellón közreműködik Adorjáni Réka.

A Kolozsvári Magyar Napok keretében tervezett vallásos jellegű, egyházi rendezvények közt lesz augusztus 17-én du. 3 órakor Borsodi L. László: Ferences térerő című könyvének bemutatója, meghívottak: fr. Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány elöljárója, Borsodi L. László költő, irodalomtörténész, kritikus, beszélgetőtárs: Boros Lóránd.

Ugyanaznap délután 5 órától Europa Nostra-díjat ünnepélyes díjátadása lesz a Szent Mihály-templomban, a gálaműsor része a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertje, vezényel: Czakó Gabriella, Nagy Éva Vera és Lokodi Emőke, közreműködik: Krasznai Gáspár (zongora) és Lokodi Lehel (orgona és zongora).

MEGOSZTÁS