Egy szabad játéktábor örömei

0
282
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Játéktáborban vettek részt a Gyulafehérvári Caritas marosszentgyörgyi és csejdi nappali foglalkoztató központjait látogató gyerekek és pedagógusaik a vármezői Aster Panzióban július 17–19. között. A szervezők idén a szabad játéknak szerettek volna teret engedni, mert úgy érzékelték, ezt igénylik leginkább a gyerekek, ugyanakkor szorosabbra szerették volna fűzni a marosszentgyörgyi és csejdi gyerekcsoportok barátságát is.

Már önmagában a szálláshely számtalan szórakozási lehetőséget kínált: a tágas udvar felszabadult szaladgálásra, a kifeszített háló vidám röplabdázásra, a trambulin pedig önfeledt ugrándozásra csalogatta a gyerekeket. De a panzió tágabb környezete is sok mókával kecsegtette őket. A gyerekek nagy sétákat tettek a közeli erdőben, hancúrozva pancsoltak a folyóban, sőt a víz melletti köveket is kifestették. A tábor helyszínén társasjátékokat játszottak, amelyek közül az UNO kártyajáték és a malom voltak a legnépszerűbbek. Barátságkarkötőket alkottak, amelyeket színes fonalak különleges összefonásával készítettek el apró lyukakkal ellátott, kerek kartonlapokon, majd örömmel ajándékozták őket legjobb pajtásaiknak. Három dalt is tanultak a lovakról, amelyeket ottlétük alatt többször is elénekeltek magyarul és angolul egyaránt.

A szervezők idén, az előző évek kötött programú táboraihoz képest, a szabad játéknak szerettek volna teret engedni, mert úgy érzékelték, ezt igénylik leginkább a gyerekek. Ugyanakkor szorosabbra szerették volna fűzni a marosszentgyörgyi és csejdi gyerekcsoportok barátságát is. A kicsik pajkos jókedve és lelkes visszajelzése mind azt igazolta: valóban vágytak a kötetlen és spontán alakuló játékok örömeire.

A tábor ideje alatt a szállítást a Bálint Trans autóbusz-társaság tette lehetővé. A marosszentgyörgyi és csejdi programjainkat Marosszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja.

Orbán Júlia
Forrás: Gyulafehérvári Caritas