Megjelent a Keresztény Szó idei 4. száma

0
844

Negyedéves katolikus folyóiratunk karácsonyi száma is elkészült, előfizetőinknek postázzuk, szabadárusításban a plébániákon megvásárolható.

A nehézségekkel, háborúval, inflációval, válsággal terhelt 2022-es év végén is reményt sugárzó üzenetet közvetít katolikus folyóiratunk.

Gianfranco Ravasi bíboros, az átszervezett egykori Kultúra Pápai Tanácsa vezetője, biblikus szakember a Dei Verbum zsinati dokumentumról beszélve felidézi a II. vatikáni zsinathoz fűződő emlékeit, és Istennek a Szentírásból kiolvasható, élő üzenetére hívja fel a figyelmet: ,,az élő, a feltámadt Krisztus arra kényszerít, hogy véglegesen megítéljem az életemet. És ez az, amit a II. vatikáni zsinat szenvedélyesen és meggyőzően megerősített az egész egyház számára…”

Karácsonyra hangol Tóth József Alpár Jézus gyermekségtörténetét bemutató tanulmánya, amely a teológiai források iránt érdeklődőknek bemutatja a Jézus gyermekkoráról legrészletesebben szóló Jakab protoevangéliumot.

Kulturális érdekesség Gaal Györgynek Kolozsvár katolikus polgármestereiről szóló írása, az évfordulós Tamási Áron olvasgatására bíztat Jakab Gábor, a farizeusokat mutatja be Ambrus-Pál Arnold.

Lapszámunk bemutatását Laczkó Vass Róbertnek a karácsony mély átélésére bíztató Kolindája utolsó szakaszával zárjuk (a verset a Keresztény Szóban egészében olvashatják, templomi előadásra is alkalmas):

vacog a lélek

nem tartja melegen az

ünnepi holmi

igyekezzetek

betlehemi szalmával

tüzet csiholni.