Minden műtétnél Jézust szólítják meg

0
1546
Fotók: Jánó Árpád

A kovásznai Szent István Király Plébániatemplomban tartott előadást dr. Csókay András közismert idegsebész. Tanúságtétele során a híres bangladesi műtétről és a nigériai missziójáról is beszélt a főorvos.

Június 2-án este 20 órától találkozhattak a kovásznai és környékbeli hívek Csókay Andrással, a közismert és elismert idegsebész-főorvossal, valamint feleségével és munkatársával. Péter Arthur plébános meghívására érkeztek a kovásznai Szent István király plébániatemplomba. Három éve már járt Kovásznán a professzor, akkor is zsúfolásig megtelt templom fogadta: a hívek ezúttal is kíváncsiak voltak az idegsebész tanúságtételére, megtérésére és a harmadik világbeli országokban végzett önzetlen munkájára. A tavalyi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnökeként Csókay András arra hívta fel a figyelmet, hogy jobban figyeljünk oda és halljuk meg a bennünk levő Názáreti Jézus hangját. Beszélt élete legnagyobb műtétjéről, aminek során a fejüknél összenőtt két kislányt választotta szét Bangladesben. Említést tett az általa létrehozott nigériai misszióról, amiről bővebben munkatársa, Czirják Enikő műtősnővér tartott előadást.

A tanúságtételek alatt elhangzott, hogy minden műtétnél, minden beavatkozásnál a legfontosabb az ima, a Jézus-ima elmondása, Jézus Krisztus segítségül hívása és a rózsafüzér imádkozása. Az előadás után a professzor az általuk hozott könyvét dedikálta, majd rövid, kötetlen beszélgetésekre is jutott idő: a professzor szívesen válaszolt a feltett kérdésekre. A hívek harmadik találkozásra is visszavárják.

A teljes előadás IDE kattintva megtekinthető.

Jánó Árpád kovásznai akolitus

A korábban Csókay Andrással készült portérinterjúnkat ITT olvashatják A jó tudomány Istentől van címen.