Ifjúsági találkozó és szentségimádás a Szent György-székesegyházban

0
258
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A temesvári egyházmegyei ifjúsági központ pasztorális programjában minden hónap harmadik csütörtökjén este 8 órakor a temesvári Szent György-székesegyházban szentségimádásra hívják a fiatalokat. Május 16-án, csütörtökön a szentségimádás előtt, 19 órai kezdettel megtartották a temesvári ifjúsági csoportok találkozóját.

Az eseményen részt vett Pál József Csaba megyés püspök, több pap az egyes plébániákról, a különböző kongregációkhoz tartozó nővérek, valamint hitoktatók, akik bekapcsolódtak az ifjúsági nevelésbe és pasztorációba. A Harmonia Christi ökumenikus ifjúsági kórus énekelt Călin Iustin vezetésével. A találkozón mintegy 130 fiatal vett részt.

A program a különböző csoportok rövid bemutatkozásával kezdődött: a temesvár-belvárosi, temesvár-gyárvárosi, temesvár-erzsébetvárosi, temesvár-józsefvárosi, temesvár-mehalai, temesvár-újkissodai és temesvár-szabadfalui plébániák ifjúsági csoportjai, a püspökségen találkozókat tartó ifjúsági bibliakör, a neokatechumenális út lelkiségi mozgalom csoportja, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum önkénteseinek csoportja, a Vino și Vezi / Jöjj és Lásd Kollégium ifjúsági csoportja, a Harmonia Christi ökumenikus ifjúsági kórus, a Jubilate (román nyelvű) és a TEKMEK (magyar nyelvű) egyetemisták csoportja, az Ad Patrem kórus. A szentségimádáson elhangzott imákat is e csoportok képviselői készítették elő és olvasták fel.

A szentségi áldás után a főpásztor kiemelte: „A mai este a Szentlélek tiszteletére szervezett ifjúsági fesztivál volt, aki olyan szépen munkálkodott a lelketekben, a papok, a nővérek, a fiatalok lelkében ezekben az években. Reménnyel tölt el, hogy ha teljes szívvel imádkozunk a Szentlélekhez, akkor ő eljön hozzánk.”

Forrás: A temesvári püspökség sajtóirodája