A romániai püspökök a választásokon való részvételre buzdítanak

0
245
Illusztráció

Választási „szuperév” lesz idén Romániában. Az állampolgárok a politika minden területén beleszólhatnak a társadalom alakulásába a leadott szavazataik révén. Június 9-én európai parlamenti, valamint önkormányzati választások lesznek az országban, majd elnöki és parlamenti választás is lesz idén. A Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (RKPK) értékeik felvállalására, a szavazásokon való részvételre buzdítja a híveket. Az alábbiakban az RKPK buzdítását közöljük.

A közelgő választások arra hívnak bennünket, hogy tudatosítsuk magunkban a közösség jövőjének alakításában betöltött szerepünket. Most nyíltan fel kell vállalnunk azokat az értékeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a keresztény közösség fejlődjön és növekedjen.

Arra kérünk benneteket, hogy olyan jelölteket támogassatok, akik lendületesen és megújult elkötelezettséggel kívánják szolgálni az egységet az evangéliumi tanítás fényében, a béke és a demokrácia megteremtése érdekében.

Azok mellett köteleződjünk el, akik eddig is képviseltek és a jövőben is képviselni akarnak bennünket, akik részt vesznek a társadalom fejlesztésében és építésében, akik a közjót, az erkölcsi értékeket, az egészségügyet, az oktatást, a gazdasági lehetőségeket, a kultúrát és a vallási jelenlétet támogatják a társadalmi életben.

Ezért arra buzdítunk benneteket, hogy vegyetek részt a szavazáson, tudva, hogy „a kereszténységben minden politikai gondolkodás mércéje az ember Istentől kapott méltósága.” (DOCAT 196) „Katolikusként az a megbízatásunk, hogy a társadalmat a szeretet civilizációjává alakítsuk. Fontos, hogy a katolikusok felelősen közreműködjenek abban, hogy a jó álláspontok érvényesüljenek, és esélyük legyen többségi szavazatra.” (DOCAT 319)

A Szentlélek ereje segítsen bennünket, hogy kitartóan és bátran szolgáljuk közösségeinket. Ez a szolgálat vezessen minket egy boldog jövő felé, minden testvérünk és az egész világ javára.

Főpásztori áldással Románia katolikus püspökei

MEGOSZTÁS