Csángó mise pünkösdkor

0
635
Fotó: Ozsváth Judit

A csobotfalvi Szent Péter és Pál-templomban pünkösdszombaton tartandó csángó mise főcelebránsa és szónoka Veres Stelian, a gyulafehérvári főegyházmegye gazdasági igazgatója lesz. Pusztinába invitálja az érdeklődőket Nyisztor Tinka, ahol pünkösdvasárnap magyar nyelvű szentmise lesz délben 12 órakor.

Pünkösdszombaton, május 18-án délután fél 5-től rózsafüzért imádkoznak, majd 5 órától csángó mise lesz a csobotfalvi Szent Péter és Pál-templomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Veres Stelian, a gyulafehérvári főegyházmegye gazdasági igazgatója.

Nyisztor Tinka a közösségi oldalon pünkösd vasárnapjára, május 19-ére Pusztinába invitálja az érdeklődőket, ahol magyar nyelvű szentmise lesz délben 12 órakor. Hivatalosan bejelentkezrtt vendégek érkeznek az alkalomra Mátészalkáról, ötvenfős görögkatolikus csoport. A bejegyzésben olvasható: ,,római katolikus mise lesz, a plébánosunk, Diák Antal is fog celebrálni. Mindenkit szeretettel várunk a pusztinai Szent István Király templomban. Mise előtt rózsafüzért imádkozunk.”