Mezőpetriben zajlott a szatmári egyházmegye sportnapja

0
165

A szatmári egyházmegye ifjúsági irodája május 11-én sportnapra hívta a 14-20 év közötti fiatalokat. A rendezvénynek a mezőpetri szabadidőközpont adott helyett, ahol a plébániai csapatok foci- és métajátékokban vehettek részt. A egyházmegye különböző településeiről, 110 fiatal érkezett erre az alkalomra.

Akik beneveztek, mert fontosnak tartják a mozgást és a közösségben hasznosan eltöltött időt: Felsőbánya, Túrterebes, Sárköz, Kökényesd, Kálmánd, Kisdengeleg, Erdőd, Kaplony, Krasznabéltek, Batiz, Mezőfény, Szamosdara, Szaniszló, Szatmár – Szent Család, székesegyház, Kis Szent Teréz, Hildegárda, Nagybánya – Szentháromság, Nagykároly – Kalazanci és a házigazda Mezőpetri plébániák.
A nap imádsággal indult, amit Mayer Nándor ifjúsági lelkész vezetett, majd a csapatok beosztásával, eligazításával folytatódott a program. A szép idő mellett a közös játék, az ismerkedés vidám hangulata töltötte be a központ kinti és benti tereit.

A legkedveltebb játék a foci volt, de szabadidőben a résztvevők kosarazhattak, kipróbálhatták a bowlingot, az asztaliteniszt vagy biztathatták a pályán lévő, küzdő társaikat. A fáradt fiatalok hálásan fogadták az ebédre készített finom strudlit és a hűsítő fagyit, amivel a falu vezetősége és az önkéntes szakácsnők lepték meg a résztvevőket. A játéknap áldással zárult.

Forrás és fotó: szatmári egyházmegye

MEGOSZTÁS