A Teljes Szívvel vezetőképzés tábora

0
226

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség szervezésében április 26–30. között zajlott le az idei Teljes Szívvel vezetőképzések tábora Szelterszfürdőn, a Boldog Özséb Ifjúsági Házban. Ezzel az alkalommal a képzési folyamat túllépte a felét, így elmondható, hogy az ifjúsági közösségek leendő vezetői tartalmas önismereti rész után elkezdhettek foglalkozni vezetői készségeik fejlesztésével.

A tábor három részre bontva működött párhuzamosan, mivel a képzés ifjúsági vezetők, zenecsoport-vezetők és szervezők, illetve mentorok képzését biztosítja. Az ifjúsági vezetők továbbra is lelkiségben, hitük megismerésében fejlődtek, mindemellett készségfejlesztő játékokkal bővítették tudástárukat. A zenecsoport-vezetők ezzel párhuzamosan több zeneelmélettel találkoztak és keresztény ifjúsági dalokkal készültek a tábor szentmiséire, zsoltárokat énekeltek és betekintést nyerhettek a szentmise liturgiájába. A leendő szervezők és mentorok pedig identitásuk és hivatásuk meghatározása és képzési módszereik kapcsán szerezhettek ismereteket. A párhuzamos képzések célja ennek ellenére is egy: olyan fiatalokat szeretnénk képezni, akik mozgatórugói tudnak lenni az erdélyi katolikus ifjúsági pasztorációnak, illetve szerves részeivé válnak helyi és egyházmegyei közösségeik rendezvényein.

A Teljes Szívvel-tábor legerősebb értéke, hogy személyes. Senki sincs olyan feladatra kényszerítve, melyet ne tudna elvégezni, vagy nem a hivatásához tartozik. Ennek köszönhetően hitben erős lelkiismeretre neveljük az erdélyi katolikus fiatalokat, megfelelő teret biztosítunk saját, szívből jövő elköteleződésük megteremtésére, ami mindenképp a személyes istenkapcsolatukban gyökerezik. Az idei TSZ-tábor tanulsága a remény. Remény a fiatalokban, remény egyházunkban, és nem utolsósorban remény Jézus Krisztusban, akinek a nevében a fiataljaink és mentoraink, félretéve saját szabadidejüket, elmennek egy olyan rendezvényre, melyen nemcsak önmagukat fejlesztik, hanem a Szentléleknek teret adnak, hogy szabadon működjön, helyi közösségeik újjászületésében, megerősödésében.

Boldi Tihamér

MEGOSZTÁS