Anyák napi ünnepség az idősek otthonában

0
558
Fotók: a Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

Aki tehette, részt vett a Caritas  gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonában szervezett anyák napi ünnepségen május 3-án, amelynek keretében gazdag műsorral ajándékozták meg az édesanyákat, nagymamákat, a nőket, az otthon munkatársaival és önkénteseivel együtt.

A gyergyóditrói Búzavirág népdalkör Bálint Zita ápolónő vezetésével egy színes nótacsokrot hozott ajándékba, a gyergyóremetei délutáni foglalkoztatóból négy kislány versekkel, énekekkel, tavaszi virágokkal köszöntötte az édesanyákat. A gyergyóremetei IndepenDance klubvezető Nagy Anita a modern tánc művészetével örvendeztette meg a résztevőket. Bartis Erzsébet népdalénekes gyimesi nótacsokorral kedveskedett, majd Fejér Antal nyugdíjas kántor A legjobb édesanya című verset olvasta fel. A 98 éves Lázár Katalin nyugdíjas tanítónő hálatelt szívvel köszönte meg a szereplőknek és a szervezőknek ezt a csodás napot, amelyre, szavait idézve „többször, szívesen fognak visszaemlékezni”. A rendezvényre mindenki készült, de a nap mégis a meglepetések napja volt, hiszen a munkatársak gyerekei is többen részt vettek a rendezvényen. A Búzavirág népdalkör kürtőskaláccsal gazdagította az ünnepi asztalt. A vendégek hoztak is, de vittek is magukkal nem csak pozitív életérzést, hanem egy-egy értékes alkotást, amelyet a klubtevékenységek során Scheubeck Szeréna önkéntes lelkigondozóval készítettek a szépkorúak.

Hogy mennyire volt sikeres az alkalom, arra a hét éves Kis Kristóf megállapítása is elég lenne, aki határozottan kijelentette: „itt szeretnék dolgozni, minden nap!”

Forrás: Gyulafehérvári Caritas/A munkaközösség nevében Kiss Gabriella szakmai igazgató