Térden állva, imádkozva – Csíksomlyó után Udvarhelyen is elindult a térdeplő rózsafüzér

0
1562
Fotók: Dávid István/a Székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia Facebook-oldala

Első alkalommal tartották meg a térdeplő rózsafüzér elnevezésű imaalkalmat május 4-én, szombaton Székelyudvarhelyen, amely a magyar, a lengyel, a horvát, a szerb, az ír és az ausztrál példát követi. Az imaalkalom 11,30-tól vette kezdetét, amelyet a környék férfi rózsafüzér társulatai végeztek a világ békéjéért a Jézus-kápolnánál.

A rózsafüzér imádságot közös szentmise követte, amelyben együtt imádkoztak a résztvevők hálát adva a kezdeményezés elindulásáért. A szentmise végén Kristóf ferences testvér hálájának adott hangot, továbbá biztosította a résztvevőket arról, hogy az elkezdett imaalkalom kéthetente folytatódni fog a közeljövőben.

Forrás: a Székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia Facebook-oldala

Elsőszombati férfi TÉRdeplő rózsafüzér Csíksomlyón is

Május első szombatján szintén megtartották a férfi TÉRdeplő rózsafüzért a csíksomlyói kegytemplom előtti téren, ahol immár harmadik alkalommal hívták közös imára a férfiakat. A kezdeményezésről ITT írtunk korábban.

S hogy milyen érzés férfiként, térden állva imádkozni a rózsafüzért? Ezt megtapasztalhatta az a közel száz férfi, akik elsőszombaton együtt imádkozták a rózsafüzért a csíksomlyói kegytemplom előtt.

Forrás: Transylvanian Talk Facebook-oldal