Szűz Mária-zarándoklatokat szerveznek májusban a Vatikáni Kertekben

0
174
Fotó: a temesvári egyházmegye honlapja

A hagyományosan Szűz Máriának szentelt május hónapban a Vatikáni Múzeumok különleges kulturális, spirituális és természettudományos útvonalat kínálnak a zarándokoknak és a turistáknak. Lehetőség nyílik felfedezni az Istenanya számos ábrázolását, amelyek a Vatikáni Kertek exkluzív környezetében kaptak helyet: a béke oázisában, amely a Vatikáni Állam területének mintegy felét foglalja el.

Május 3. és 31. között minden szerdán – például a szentatya heti általános audienciája után – és minden szombaton részt lehet venni ezen a különleges Szűz Mária-zarándoklaton a pápai kertek botanikai és művészeti csodái között: ez a hely egykor a pápák rövid pihenőidejének volt fenntartva, most pedig a nagyközönség számára is nyitva áll. Értékes lehetőség, hogy megcsodálhassák, hogyan tisztelték a pápák az idők során a Szűzanyát ebben az egyedülálló kertben, amelyet az imádság és a szemlélődés helyeként hoztak létre.

A különböző tanösvényeket a világ minden tájáról származó számos Szűz Mária-ábrázolás szegélyezi: kezdve a legrégebbi, a lourdes-i Szűzanya – a francia eredeti hű másolata – ábrázolástól a modernebb latin-amerikai Mária-ábrázolásokig, köztük a fatimai Szűzanya szobra vagy a Ferenc pápa által annyira szeretett és tisztelt guadalupei Szűzanya emlékműve.

A látogatás mindenki számára nyitott, beleértve a gyermekes családokat is (6 éves kortól ajánlott). Az olasz vagy angol nyelvű tárlatvezetések a fogyatékkal élők számára is hozzáférhetőek (foglalás az education.musei@scv.va címen).

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja/www.museivaticani.va, www.vaticannews.va/en