Ferenc pápa májusi imaszándéka. A szerzetesek és a papnövendékek képzéséért

0
374

Imádkozzunk, hogy a szerzetesnők és szerzetesek, valamint a papnövendékek emberi, lelkipásztori, spirituális és közösségi képzésük révén erősödjenek személyes hivatásukban, és ezáltal az evangélium hiteles tanúivá váljanak.

„A szeminaristákban, ahogyan mindannyiunkban, két oldal van kölcsönösen hatással egymásra és egymás mellett, és kölcsönösen egybe kell építenünk őket: a kegyelem ajándékai és a sebzett természet vonásai; a feladat, amelyet a nevelőknek teljesíteniük kell, éppen az, hogy ezt a két valóságot a hit és az integrális érettség útján egyesítsék.” (Ferenc pápa)

Egyesíted-e az élettörténetedet Isten kegyelmével? Engedd, hogy emberségedet Krisztus vegye át, és a másoknak végzett szolgálatod testet ölt és teljessé válik.

A hónap imája

Szentlélek, aki arra ösztönzöd az egyházat, hogy küldetésében tanúságot tegyenés mindig megújult lelkesedéssel hirdessea Jézussal való találkozásból fakadó örömöt: ma a szerzetesekért és a papnövendékekért imádkozunk hozzád. A meghívásukra adott válaszuk egész életük során a személyiségük minden dimenzióját felölelő folyamatos felkészülést igényel a keresztény érettségre. Add, hogy képzésük emberi oldala nyújtson számukra önismeretet, önmaguk elfogadását és önuralmat, hogy elérjék a lelki-érzelmi érettség megfelelő szintjét, hogy önmaguk hiteles ajándékává váljanak mások számára. Pasztorális képzésük által nyíljanak meg arra, hogy rendelkezésre álljanak a másokkal való szolgálatra és együttműködésre, és Jézus példája nyomán különös szeretetet és együttérzést ápoljanak a szegények és a perifériára szorultak iránt. Lelki képzésük az ima és a kísérés által nyissa meg őket Isten felé,hogy közelebbről megismerjék, mélyebben szeressék és szorosabban kövessék őt, ezáltal mély és személyes barátságot alakítsanak ki Jézussal, és megismerjék Isten akaratát az életükben, közösségi életükben előre haladjanaka szentség iskolájában a másokkal való kapcsolatuk során korunk emberének problémáira, sebeire és szükségleteire való mély odafigyelésben. Ámen

Felajánló ima

Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom neked a napom az egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa és a püspökünk e havi imaszándékáért. Ámen

Forrás: kattima.hu