A hegyvidéki főesperesség ministránsai találkoztak

0
215

„A ministráns – olyan fiatal, aki közel van Jézushoz” mottóval tartottak ministránstalálkozót április 27-én, szombaton Királykegyén (Tirol) a Szent Anna Házban. A katekézist Alin Irimiciuc boksánbányai plébános, egyházmegyei ministránspasztorációs referens tartotta. A program része volt a játék mellett a ministránsok különböző szolgálatainak tisztázására és gyakorlására szolgáló műhelymunka is. A ministránsok programját szentmise zárta.

Különleges örömmel vettek részt a boksánbányai plébániáról és a hozzá tartozó királykegyei (tiroli) filiából, valamint a két resicabányai plébániáról, a krassócsörgői plébániáról, továbbá a hozzá tartozó vizesdi és nermedi filiából érkezett fiatalok az április 27-én, szombaton Királykegyén (Tirol), a Szent Anna Házban tartott ministránstalálkozón. A találkozó mottója: „A ministráns – olyan fiatal, aki közel van Jézushoz”, amely a következő üzeneteket tartalmazta: ima, szolgálat, tanúságtétel. A katekézist ugyanezzel a témával Alin Irimiciuc boksánbányai plébános, egyházmegyei ministránspasztorációs referens tartotta.

A találkozó keretében sor került „közösség a szolgálatban” gyakorlására szolgáló játékokra, a ministránsok különböző szolgálatainak tisztázására és gyakorlására szolgáló műhelyekre, a játszótéren tartott szabadidős foglalkozásra. A programot ünnepélyes szentmise zárta.

A fiatalokat a találkozóra elkísérte Hiticaș Macedon Valentin lelkipásztor, a resicabányai Szentháromság-templom plébánosa, Pălie Veniamin főesperes, a resicabányai Havas Boldogasszony-plébánia plébánosa, Sima Milan krassócsörgői plébános, valamint a Gondviselés Nővérei kongregáció két tagja, Monica nővér és Tereza nővér. Mindannyian aktívan részt vettek a programokban, osztozva a fiatalok örömében.

Köszönet Radics Anita asszonynak, Krassó-Szörény megye alprefektusának a szentmisén való aktív részvételért. Köszönet továbbá a boksánbányai kórus tagjainak, a boksánbányai Páli Szent Vince Egyesület tagjainak, akik biztosították a találkozó zavartalan lebonyolítását, és a felnőtteknek, akik a ministránsokat elkísérték. Áldás és kegyelem minden résztvevőnek!

Forrás: https://www.facebook.com/maria.adnives.9

Fordította: a temesvári püspökség sajtóirodája

MEGOSZTÁS