Tavaszi jegyeskurzust tartottak Szentegyházán

0
270

Szentegyházáról, Kápolnásfaluból, Gyergyóból, Temesvárról, Csíkszeredából, Hargitafürdőről, Székelyudvarhelyről érkezett résztvevőkkel zajlott le Szentegyházán a tavaszi jegyeskurzus, amelyről az alábbiakban a szervező házaspár, György Ida és Attila gondolatait olvashatják.

A katolikus egyház egyre nagyobb hangsúlyt fektet a házasság szentségének megerősítésére, válaszolva a világban felismerhető jelenségekre, amelyek a házasság intézményét támadják. Öröm látni, hogy vannak, akik az együttélésnek az Istentől megáldott formájában, a katolikus egyházban megkötött házasság szentségében szeretnének részesülni. A jegyeskurzus célja olyan információkat, gyakorlatokat adni, amely segíti a párokat egymás egyre mélyebb megismerésében, a jó kommunikáció gyakorlásában, konfliktuskezelési praktikákban.

Népes csapat jelentkezett az áprilisi jegyeskurzusunkra, amelyet a gyulafehérvári Családpasztorációs Központ megbízásából tartottunk mi, Györgyék. Résztvevőink többnyire Szentegyházáról érkeztek, de voltak Kápolnásfaluból, Gyergyóból, Temesvárról, Csíkszeredából, Hargitafürdőről, Székelyudvarhelyről is. Egy „kísérő” házaspár is vendégünk volt, Rugină Szabolcs és Gabi, akik Kolozsváron a továbbiakban bekapcsolódnak a Családpasztorációs Központ munkájába. Nagyon építő volt a jelenlétük.

Dinamikus, interaktív, csoportozós, előadásos, páros feladatos, játékos másfél napot töltöttünk együtt. A házasodni vágyók nagyon sok értékes gondolattal gazdagították egymást. Szentmisével záródott az alkalom, melyről Farkas László szentkeresztbányai plébános gondolataival „indulhattak útnak” a jegyespárok.

György Attila és Ida / Szent Gellért Alapítvány