A kicsinyek húsvétja

0
196

Két húsvéti, gyermekeknek szóló plébániai programot mutatunk képösszeállításunkban, várjuk más közösségek beszámolóit is.

Ferenc pápa Magyarországon így fogalmazott: ,,A lelkipásztori munka akkor lesz gyümölcsöző, ha képesek vagyunk megélni azt a szeretetet, amelyet az Úr parancsolt nekünk és amely az ő Lelkének ajándéka. Ha távolságtartónak vagy megosztottnak mutatkozunk, ha megcsontosodunk álláspontjainkban és csoportosulásainkban, akkor nem fogunk gyümölcsöt teremni. […] az első lelkipásztori cselekedet a közösségről való tanúságtétel, mert Isten maga közösség, és ott van jelen, ahol testvéri szeretet uralkodik. […] Merüljünk el az evangélium szellemében, verjünk gyökeret az imádságban, különösen a szentségimádásban és Isten igéjének hallgatásában, törekedjünk az élethosszig tartó tanulásra, ápoljuk a testvériséget, a közelséget és az egymásra való odafigyelést.” Ferenc pápa 2. budapesti beszéde (a Szent István-bazilikában)

Ferenc pápa a mai élet valóságának figyelembe vételével végzendő, kreatív és hagyományhű pasztorációra biztat. A fiataloknak írta: ,,Bármennyire élsz és tobzódsz élményekben, nem fogod elérni az ifjúság mélységét, nem fogod megismerni a fiatal élet igazi teljességét, ha nem találkozol mindennap a nagy Baráttal, ha nem élsz barátságban Jézussal.” (Christus vivit, 2019.)

A csíkzsögödi templomban nagyszombaton gyermekeknek szerveztek szentségimádást. A népes gyermeksereg a szemlélődést tanulta, gyakorolta, és lehetőségük volt kezük munkájával kifejezni a szent sír előtt érzéseiket, Jézus iránti barátságukat.

Az ojtozi Szent Fábián és Sebestyén plébánia keretében megszervezték a gyermekek tojáskeresését az ötletgazdáknak, szülőknek, jótevőknek, kivitelezőknek köszönhetően. A kis közösségben az ünnepi szentmise után a gyermekek a játékos tevékenység nyomán örülhettek a meglepetésnek, a szülők, nagyszülők gyönyörködhettek a kicsinyek örömében.

MEGOSZTÁS