Lelki napot tartottak a Hám János-líceumban

0
185

A szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban március 27-én, nagyszerdán tartott lelki programról az iskola spirituálisa, Pakot Géza SJ számol be.

Iskolánk életében fontos szerepet játszik a lelki életre nevelés. Ezért a most (2024. március 27.) megszervezett iskolai lelki nap is törekedett a legmagasabb színvonalú lelki tapasztalatokat nyújtani diákjaink és tanáraink számára. Iskolánk mottóját alapul véve, mely Ferenc pápától származik: „A remény nem okoz csalódást, mindig jelen van: csendes, alázatos, de erős”, ezzel is felkészítették lelkünket a szent három napra. Az előkészítő osztálytól az érettségiző diákokig, a szakoktatási osztályokat is beleértve, mindenki részt vett a négy helyszínen zajló programokon. A különböző interaktív foglalkozásokat meghívott moderátorok vezették.

A legkisebbeket Tóth Borbála piarista nővér és az ő nagykárolyi csapata vezette be sokszínű foglalkozásokon keresztül a húsvétra készületbe. Az általános iskolai osztályokat Orosz Roland, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceum spirituálisa és egyházmegyei ifjúsági lelkész előadása segítette elmélyülni a húsvétból fakadó keresztény remény lelkületében. A líceumi diákok számára Hortobágyi Arnold pannonhalmi bencés szerzetespap tartott lenyűgöző előadást és interaktív foglalkozást, amely az egyházmegyei tematikus évhez, a remény évéhez kapcsolódóan mutatott rá húsvét fontosságára. A negyedik helyszínen Koczinger Tibor, a Hans Linder Alapítvány szatmárnémeti igazgatója szólította meg a szakoktatási osztályok diákjait, és számukra a gyakorlatias szeretet fontosságát fejtette ki. A napot három helyszínen ünnepélyes szentmise zárta, amelyek celebrálásában közreműködött Daly Attila szamosdarai plébános.

Az iskolai lelki nap nem csupán egy esemény volt az iskola életében, hanem olyan alkalom, amely lehetővé tette a diákok és tanárok számára, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és Istenhez egyaránt. A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum közössége hálás a meghívott előadóknak azért, hogy ilyen magas színvonalú és építő eseményt segítettek szervezni.

Pakot Géza SJ spirituális / Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum

Képek: az iskola közösségi oldala