A gyermeki szívekbe kell írni az élet törvényeit

Nagyböjti lelki napon vettek részt a hitoktatók, pedagógusok

0
335
„Fölkelt és követte őt” (Mt 9,9) Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebok-oldala

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja március 23-án nagyböjti lelki napot szervezett hitoktatóknak, pedagógusoknak a nagyváradi püspökség Ad Lucem Zarándokházában. A meghívott előadó Vass Csaba lazarista szerzetes volt.

Ciavoiné Létai Andrea élesdi tanító így vall a találkozóról:

„A mai lelki napon Böcskei László megyés püspök azokra az értékekre hívta fel a figyelmünket, amelyekre úgy kell építenünk, hogy meg tudjuk látni a szépet és a jót, miközben tudatosan kell fókuszálni arra is, hogy kikért, kikkel és miért építjük nap mint nap a tanintézetekben a tudás várát a gyerekekkel. Munkánkat Isten jól megalapozza, ő az, aki segít nekünk, hogy »ki tudjunk menni a pusztába«, hogy meg tudjuk szólítani a ránkbízottakat.

Vass Csaba lazarista szerzetes az új ember, mozaik, adottság, teremtés szavakkal motivált bennünket a közös gondolkodásra, kiemelve pedagógusi nagy felelősségünket. Caravaggio festményét elemezve, ami egy belső, lélekfejlődési folyamat tükre volt, rádöbbentünk a festői üzenetre: a mai kor pedagógusának nem a kőre, hanem a gyermeki szívekbe kell írnia az élet törvényeit, mert azok így örökre ott maradnak.

Köszönet és hála Benedek Ramónának és segítőinek, amiért ma újra találkoztunk és lelkileg töltődtünk!”

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala