Meghívás az apostolságra – nagyböjti lelki program a temesvár-erzsébetvárosi plébánián

0
337
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban március 10-én, vasárnap délután nagyböjti lelki programra gyűlt össze azon hívek egy csoportja, akik elvégezték a világi felnőttek számára szervezett kurzust, és ezen belül a különböző szolgálatokat választották.

A temesvári egyházmegye felnőttpasztorációs irodája által szervezett lelki programra 15-18 óra között került sor. A találkozó témája: Meghívás az apostolságra. Marin Matieș karánsebesi plébános, a felnőttpasztorációs iroda munkatársa és Bálint Klára, a helyi plébánia titkárnője voltak az esemény koordinátorai. A résztvevők Temesvár több plébániájáról, továbbá Karánsebesről, Temesszlatináról és Bákó megyéből érkeztek.

Előadásában Marin Matieș a II. vatikáni zsinat dokumentumaiból idézett „Isten népének apostoli tevékenységéről” és a világiaknak az egyház küldetésében való részvételéről. „Tudatosítanunk kell magunkban, hogy mindannyian meghívást kaptunk az apostolkodásra. Küldetésünk az Úrral való találkozásunkból születik. Szent Máté evangéliumának 10. fejezete az igehirdetés és az apostolkodásra való meghívás konstitúciójának is tekinthető. Hitünk és meghívásunk ajándék. Az evangélista szerint: »Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok«” – mondta a lelkipásztor.

A lelki délután kiscsoportos beszélgetésekkel folytatódott, majd a keresztúti ájtatossággal zárult a temesvár-erzsébetvárosi templomban lévő stációknál.

Forrás: A temesvári püspökség sajtóirodája