Máriában minden nő boldog lett

0
410

Március 8-án, nők napja alkalmából imával ünnepelték a nőket a csíki Szent Klára Házban.

Délelőtt 11 órai kezdettel szentmisére gyűltek össze a résztvevők a csíki Szent Klára Ház kápolnájában. A ferences szerzetespapok által celebrált szentmisében megköszönték a fölséges Istennek a nőket és azért imádkoztak, hogy női identitásukban kiteljesedjenek.

A homíliában Urbán Erik OFM Szűz Mária és Assisi Szent Klára nőiességéből és erényéből kiindulva a „szeretet és gondoskodás”, önzetlenség és áldozatkészség, empátia és megértés, erő és kitartás mint női tulajdonságról elmélkedtek.

Ezt II. János Pál gondolataival zárták: „Az egyház tehát hálát ad az összes és minden egyes asszonyért: az édesanyákért, a leányokért, a feleségekért, az Istennek szentelt szüzekért; az asszonyokért, akik odaadták magukat oly sok ingyenes szeretetet váró embernek; az asszonyokért, akik a családban őrzik az emberi személyt, az emberi közösség alapvető jelét; az asszonyokért, akik hivatásukat teljesítik, s akikre gyakran nehezedik szociális felelősség; az erős és gyönge asszonyokért – valamennyiükért. (…) Hálád ad a Szentlélek minden ajándékáért, mellyel az asszonyok Isten népét gazdagították, minden győzelemért, melyet az asszonyok hitének, reményének és szeretetének köszönhet: hálát ad az asszonyi életszentség minden gyümölcséért.” (II. János Pál: apostoli levele a nő méltóságáról és hivatásáról 1988. augusztus 15. n. 31.)

Az imaalkalom ötlete Bíró Juliannától és férjétől, Vincétől származik, köszönet érte.

Fotó: Gergely Izabella SSS, Bíró Vince