Megnyitóval egybekötött környezetvédelmi kiállítás

0
540

Környezetvédelem témakörben alkotott plakátokat mutattak be a kolozsvári ferences templomban a Székely Kapuk-Zöld Kapuk elnevezésű projekt keretében. A János Zsigmond Unitárius Kollégium hatodik osztályos diákjai a kiállításuk megnyitójára énekes, verses összeállítással is készültek.

Megnyitóval egybekötött kiállításon vehettek részt az érdeklődők március 3-án, vasárnap a déli szentmise után a kolozsvári ferences templomban. A Székely Kapuk-Zöld Kapuk elnevezésű projekt keretében a János Zsigmond Unitárius Kollégium hatodik osztályos diákjainak két csoportja Apáczai Csilla és Székely Beáta tanárnők vezetésével mutatott be énekes, verses összeállítást, majd a környezetvédelem témakörben megalkotott plakátjaikat is megtekinthették a jelenlévők.

A Csillagok csoport alkotásai a környezetbarát háztartást, az életünk zöldebbé tételét járták körül. Bemutatójukban az irodalmi szövegek és az ének mellett néhány tanácsot is adtak arra vonatkozóan, mit tehetünk a teremtett világ védelméért.

A Napkeleti Bölcsek csapata az élő fa fontosságát hangsúlyozta képei által. Az ő bemutatójuk is versekből és egy énekből állt, majd érdekes tényeket osztottak meg a fákról és azok pozitív hatásairól, felhíva a figyelmet arra, hogy vigyáznunk kell rájuk.

A közönség nagy tetszéssel fogadta a kiállítást és a sok jó ötletet, sok dicséret és pozitív visszajelzés érkezett. Mindkét csapat hét-hét gondosan elkészített plakáttal igyekezett továbbadni a zászlójukra tűzött üzenetet. Lelkesek voltak és látszott rajtuk, hiszik, hogy még ha kis lépésekkel is, de jobbá tehetik a környezetet. Ugyanakkor a program humanitárius céljait is szem előtt tartva az iskolájuk éppen kezelés alatt álló diákjának, Boros Olivérnek gyűjtöttek adományokat.

Fotók: Székely István