A jubileumra készülve Ferenc pápa elindította az ima évét

0
316

Ferenc pápa január 21-én, vasárnap délben, az Úrangyala elimádkozása után bejelentette, hogy ezen a vasárnapon elkezdődött az ima éve, hogy fel tudjunk készülni a szentév kegyelmi eseményére. A pápa a hívek imáit kérte a keresztények egységéért, a világ békéjéért, valamint felhívást intézett az érdekeltekhez a Haitiben elraboltak szabadon bocsátásáért. 

Az elkövetkező hónapok elvezetnek bennünket a szent kapu megnyitásához, amellyel megkezdjük a jubileumi szentévet – emlékeztetett rá Ferenc pápa az Úrangyala elimádkozását követően. Fokozottan imádkozzunk, hogy fel tudjunk készülni ennek a kegyelmi eseménynek a megélésére és megtapasztalhassuk Isten reménységének az erejét – kérte a szentatya, majd a következő bejelentést tette: „Ma elkezdjük „az ima évét, egy olyan évet, amelyet annak szentelünk, hogy újra felfedezzük az ima nagy értékét és feltétlen szükségességét a személyes életben, az egyház életében és a világban. Segítségünkre lesznek azok a lelkipásztori segédeszközök, amelyeket az Evangelizációs Dikasztérium bocsát rendelkezésünkre”.

Imádkozzunk a keresztények egységéért és a világ békéjéért

Ezekben a napokban imádkozzunk különösen a keresztények egységéért, és ne fáradjunk bele, hogy kérjük az Urat Ukrajna, Izrael és Palesztin, és a világ oly sok más részének békéjéért – buzdított rá Ferenc pápa, megállapítva, hogy a béke hiánya miatt mindig a leggyengébbek szenvednek.  A kicsikre, a sok megsebesült és megölt gyermekre gondolt, akiket megfosztottak a szeretettől, az álmoktól és a jövőtől. Érezzünk felelősséget azért, hogy imádkozzunk értük és békét teremtsünk számukra! – hangzott a szentatya felhívása.

Vessenek véget az erőszaknak Haitiben

A pápa szomorúan értesült a Haitin történt emberrablás híréről, amelynek során egy csoportot, köztük hat szerzetesnőt elraboltak. Szívből jövő szavakkal könyörgött az elraboltak szabadon bocsátásáért. Imádkozik az ország társadalmi harmóniájáért, és mindenkit felszólított, hogy vessenek véget az erőszaknak, amely oly sok szenvedést okoz Haiti kedves népének.

A pápa imádkozik Ecuador békéjéért

A pápa végül köszöntötte a Rómából, Olaszországból és a világ számos részéből összegyűlt híveket, külön megemlítve a Lengyelországból, Albániából, Kolumbiából érkezett zarándokokat, a spanyolországi diákokat, a Firenzében tanuló amerikai egyetemi hallgatókat, egy panamai csoportot, valamint az ecuadori papokat és migránsokat, akiket imáiról biztosított országuk békéjéért.

Vertse Márta

Forrás: Vatican News


MEGOSZTÁS